7 trendova koji će dominirati 2022. u uređenju domova

31/01/2022Objavio: Dineco

Kad govorimo o enterijerima, 2022. godina će biti vrlo uzbudljiva. Trendovi koji će vladati u našim domovima odlična su inspiracija potrebna za razmišljanje, bilo da se radi o renoviranju cijelog prostora s trendovskim nijansama boja i ulaganju u ovosezonske sofe ili jednostavno nadogradnji postojećeg namještaja najnovijim izgledom.

Novi trendovi nude za svakoga ponešto. Možete odabrati miran, opuštajući izgled koji uključuje zemljane boje ili postati kreativni s maksimalističkom atmosferom, od raznobojnih tepiha do trendy namještaja. Koji god trend odabrali, ne možete pogriješiti jer se radi o samoizražavanju i maksimalnom iskorištavanju prostora za stvaranje vlastite verzije srećnog doma.

Multitasking

U posljednje dvije godine, zbog pandemije, naši životi znatno su se promijenili, a promijenili su se i domovi, posebno dnevne sobe koje su odjednom morale postati kućne kancelarije, škola, prostor za vježbanje, ali i za zabavu. Kao rezultat toga, novi trend zoniranja postavljen je kao stalni način osiguravanja da naše dnevne sobe savršeno odgovaraju našem višestrukom životnom stilu. Korištenje promišljenog zoniranja omogućuje vlasnicima podjelu ne prostore za rad, odmor i igru. Metode kao što su nestalne pregrade prostorija, dobro postavljeni tepisi i raspored namještaja mogu pomoći da se osigura odvajanje bez potpunog zatvaranja prostora.

Japandi širi dominaciju

Japandi je trend koji spaja istok i zapad uz opuštajući, minimalistički dekor s neutralnom paletom i prirodnim materijalima. Jedan od aspekata Japandi enterijera je ponovno povezivanje s prirodom. To kanalizujte u trpezariju s hrastovim trpezarijskim stolom, platnenim stolnjakom, zemljanim posuđem i drvenim priborom za jelo. Zelenilo će upotpuniti prostor.

Stapanje prostora

Možda najistaknutiji trend koji nas čeka u 2022. stapanje je unutrašnjeg i vanjskog prostora. Očekujte sobe pune biljaka za koje se lako brinuti, i većih lisnatih biljaka koje stvaraju osjećaj smirenosti i opuštanja.

Prava rasvjeta

Puno boravka u domovima, više nego ikad, otvorilo nam je oči kad govorimo o rasvjeti. Prodaja svijećnjaka porasla je za više od 40%. Vlada velika potražnja za rasvjetnim opcijama koje se pričvršćuju na zidove, pa čak i za uzglavlja. Udaljavajući se od čisto funkcionalnog dizajna, kupci se sve više odlučuju za svjetiljke koje djeluju kao elegantni objekti čak i kada su isključeni. Uparite dvije svjetiljke zajedno kako biste uokvirili veće komade namještaja.

Usklađivanje boja

Trend usklađivanja boja izvrstan je način da sve u domu učinimo elegantnijim. Uzmimo na primjer radijatore, neophodan predmet, ali često ne onaj koji smatramo dijelom dekoracije. Ovaj trend u nastajanju pokazuje da radijatori postaju sveobuhvatniji u dekoru, usklađujući se s bojom zida.

Neutralne nijanse

Zemljani neutralni tonovi i dalje su istaknuti trend boja za dnevne sobe u 2022.  Prirodne teksture kao što su ratan i tkana juta, plus zemljani pigmenti poput terakote i pijeska biće popularni jer nam je cilj stvoriti prirodna okruženja u kojima se uistinu možemo odvojiti od našeg užurbanog života.

Izvor: living.vecernji.hr

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com