Spomenici

Nadgrobni spomenici se danas izrađuju od najkvalitetnijih vrsta granita ili mermera, koji su sasvim sigurno najbolji materijali za izradu spomenika.

NAJPOVOLJNIJE CIJENE SPOMENIKAMermer i granit

Ovdje možete pogledati samo jedan dio spomenika koje smo do sada izradili. Cijena nadgrobnih spomenika se formira na osnovu više faktora kao što su dimenzije grobnog mesta, dimenzije spomen ploče, poklopne ploče, vrste materijala, ukupne kubikaže potrebnog materijala za izradu, mesingane i ostale galanterije itd.

KOJI MATERIJAL IZABRATIGranit ili mermer?

GRANIT

Graniti nastaju izlivanjem lave unutar zemljine kore. S obzirom na fizičko-mehanička svojstva imaju široku primjenu kako u enterijeru tako i u eksterijeru. Zajedničko svojstvo im je trajnost i nepromjenjivost izgleda, čak i obojenih varijanti koje sadrže stabilne prirodne pigmente. Uglavnom se poliraju do visokog sjaja ali im se površine mogu obraditi i na drugi način. Granit ima izuzetno zrnastu strukturu.

MERMER

Mermer je metamorfna stijena koja nastaje promjenom fizičke i hemijske strukture stijene, a usljed djelovanja visokog pritiska i temperature. Većina mermera je nepostojana prema atmosferskim uticajima (naručito u urbanoj sredini) i uglavnom se koristi u enterijeru (ovdje ne računamo tvrde vepnace koji se mogu koristiti i u eksterijeru). Polira se do visokog sjaja ali taj sjaj se vremenom gubi.

Obrada i ugradnjaPrirodnog
granita i mermera

Specializovali smo se za usluge rezanja, poliranja granitnih i mermernih ploča, izradu svih vrsta enterijera prema posebnim zahtjevima naših klijenata.

Naše stručno osoblje će Vas posjetiti, dati korisne savjete, te preporučiti rješenja oko uređenja Vaših objekata.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531

Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com