Ideje za uređenje doma koje baš nikad ne izlaze iz mode

29/11/2021Objavio: Dineco

Trendovi u svijetu uređenja enterijera mijenjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori ipak nose titulu onih vječitih. Donosimo vam 15 klasičnih ideja koje su uvijek u modi i s čijim odabirom sigurno nećete pogriješiti.

1. Dobro osvjetljenje
Najjednostavni trik za lijep i topao izgled vašeg doma je dobro osvjetljenje. Izaberite ono osvjetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, te koje je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg enterijera.

2. Umjetnine
Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja vas ne mora puno koštati. Bilo da se radi o uokvirenom posteru, slici ili pak skulpturi koju ste našli na buvljaku, važno je zapravo da taj komad vas predstavlja.

3. “Pravi” materijali
Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su vijeka ako ih pravilno održavate, uvijek su u trendu i zato se isplate. Isto vrijedi i za materijale poput mermera. Kada dođe vrijeme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo potrajati, prvo obratite pažnju na one koji su istorijski najduže izdržali.

Predmeti napravljeni od kamena uvijek su u trendu, a ako ih pravilno održavate onda su i dugog vijeka.

4. Crno i bijelo
Jedna kombinacija boja koja je vječita je definitivno spoj crnog i bijelog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegantnosti, bez obzira kakav stil preferirate.

5. Umirujuće spavaće sobe
Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati je korištenje blagih boja. Tako svijetli tonovi plave ili sive boje mogu stvoriti umirujuću okolinu što je i najbitnija stavka kada se radi o spavaćoj sobi.

6. “Vintage” predmeti
Za predmete koji postoje više od 50 godina te koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožni naslonjači odličan izbor ako želite kombinovati moderno s nečim klasičnim.

7. Bijele kuhinje
Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i bijelom kuhinjom nećete pogriješiti. Imajte na umu te tri stavke dok dizajnirate prostor po svome ukusu i stapate ih sa svojim stilom.

Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i bijelom kuhinjom nećete pogriješiti.

8. Ugradbene police po mjeri
Police ugrađene u zid pune knjiga i ličnih detalja ostavljaju profinjeni utisak kućne biblioteke te se smatraju velikom uštedom prostora.

9. Kamin
Kamini ili peći osim što imaju vrlo konkretnu ulogu, svojim izgledom mogu pridonijeti i jačanju rustikalnog stila unutar vašeg doma. Koliko su potrebni, toliko ih je lijepo i imati, pa zašto to onda ne biste u potpunosti i iskoristili.

10. Ostava
Kada je dobra organizacija enterijera u pitanju, ostave nikad ne izlaze iz mode. Police, ladice i košare uvijek su korisne, drže sve na svom mjestu i najbolje iskorištavaju prostor.

11. Pruge
Bilo da se radi o horizontalnim ili vertikalnim, pruge su vijekovima klasični detalj koji krasi mnogobrojne enterijere. Ovo je jedan od grafičkih motiva koji će zbog svoje jednostavnosti uvijek biti popularan.

12. Zid s fotografijama ili slikama
Na jednom zidu možete imati vlastitu galeriju. Izaberite fotografije koje imaju lični značaj za vas. Ako želite postići eklektični stil onda se odlučite za različite modele i boje okvira, a ako je vaš stil više tradicionalniji, odaberite okvire koji se međusobno slažu.

13. Mekani tepih
Popularnost tepiha zajedno sa stilovima i njihovim dizajnima često se mijenjaju, no pahuljasti tepisi na tvrdim podlogama uvijek mogu proći. Osim što su mekani, udobni za hodanje i ugodni oku, tepih odlično služi i za postavljanje granica unutar prostora.

14. Tamno plava boja
Iako se i trendovi boja mijenjaju, uvijek možete računati na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. Stoga bez grča kupite kauč u toj boji ili obojite sto, a s dolaskom novih trendova tada samo možete izmijeniti detalje i dodatke poput jastuka.

15. Upečatljiva ulazna vrata
Detalj vaše kuće koji uvijek privuče pažnju su zasigurno ulazna vrata u boji. Odaberite odvažnu boju poput crvene, obojite vrata u jednom vikendu i začinite izgled vaše kuće.

Izvor: Zadovoljna.hr

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com