Od balkona napravite oazu mira i opuštanja

15/06/2021Objavio: Dineco

Topli i sunčani dani nešto su u čemu ćemo uživati u narednom periodu, pa nije na odmet baš svaki kutak u domu iskoristiti za potrebnu dozu osvježenja.

Mnogima je tako balkon neiskorišteni potencijal koji vrlo lako može zamijeniti terasu omiljenog kafića, stoga je pravo vrijeme za uređenje oaze mira i opuštanja.

Mali balkoni mogu biti pretvoreni u pravu oazu mira, u kojoj ćete rado započinjati svoju prvu jutarnju kafu ili u večernjim satima organizovati druženje za najbliži krug dragih ljudi.

Prije svakog uređenja enterijera, pa tako i eksterijera, potrebno je sve pomno isplanirati i informisati se o svim opcijama, naročito onima koje vam se najviše sviđaju, tako da znate odabrati najbolju opciju, koja neće biti plod samo vaših emocija nego i racionalizma. Tako je i s balkonima – ma kako spontano izgledali, bitno je razmisliti prije opremanja koje su najbolje opcije s obzirom na njegovu veličinu, položaj, ali i vaše životne navike i potrebe.

Naime, nekome balkon služi prvenstveno za uzgoj biljaka – cvijeća i začina, neko bi želio imati prostor za ispijanje jutarnje kafe ili večernja druženja, neko želi iskoristiti balkon za skladišni prostor… U svim ovim potrebama estetska dimenzija je jako važna.

DETALJI SU POŽELJNI, ALI PAZITE NA KOLIČINU

Ovo pravilo naročito važi za male balkone, na kojima su nedostaci još primjetniji. Detalji poput teglica s cvijećem i začinima, lampioni, fenjer i jastučići su dobrodošli, ali puno detalja može uroditi neskladom i pretrpanošću. Pored toga, veliki komadi namještaja ga potpuno zaguše.

Okrugli stolovi, sklopivi stolovi pričvršćeni za ogradu ili fasadu, stolice na sklapanje, klupa uz zid ili ogradu, izbjegavanje isključivo tamnih nijansi su ono što vrijedi prilikom uređenje malih balkona. Dobro rješenje za uske balkone je sanduk koji ćete staviti na jednu ili obje bočne strane te ga obložiti jastucima ili presvučenim spužvama. Dobićete više mjesta za sjedenje nego da ste stavili stolice.

KUDA S CVIJEĆEM I ZAČINIMA?

Namještaj bi trebalo da bude lagan i manjih dimenzija, pozicioniran uz zid ili ogradu, a nipošto u središtu, jer se tako štedi na prostoru. Volite li zelenilo, to ne znači da ga se morate odreći jer imate mali balkon. Rješenje su žardinjere okrenute prema vanjskoj strani ograde, vertikalni vrtovi uz zid ili viseće tegle pričvršćene o plafon.

Baštenski namještaj po vašoj želji i mjeri pronađite u kompaniji Dineco d.o.o. Trebinje.

Čekamo vas na adresi Melentija Perovića, Lučin do b.b.

Kontakt telefon: +387 59/270-530

E-mail: info@dinecogroup.com

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com