Da li biste se odlučili za crnu kuhinju?

18/03/2021Objavio: Dineco

Kada govorimo o kuhinji, najčešće zamišljamo bijele ili kuhinje u prirodnoj boji drveta… Da li ste ikad pomislili da bi vaša kuhinja mogla da bude crna?

Bijela kuhinja je lijepa i donosi osjećaj čistoće, dok drvene kuhinje unose dah prirode u vaš prostor. Kako bi sačuvali drveće i očuvali prirodu, dizajneri su uspjeli da stvore alternativne materijale koje koriste za svoj dizajn kuhinja. Mi ćemo vam danas, predstaviti kuhinju u kombinaciji crne i prirodne boje drveta, koja je veoma savremena i moderna, a u isto vrijeme fenomenalna i funkcionalna!

Ako ste smjeli i hrabri i uživate u eleganciji, kuhinja u crnoj boji može biti idealno rješenje za vaš dom.

Evo nekoliko savjeta o tome šta je potrebno da znate da napravite savršenu crnu kuhinju iz snova:

1. Različite površine i teksture crnih kuhinja

Crna ne znači samo crno! Postoje različite teksture za svaku boju i možete izabrati zanimljivu teksturu koja će biti vaša vodilja prilikom dizajniranja vaše elegantne crne kuhinje. Mat crna kuhinja, drugim riječima ona bez sjaja, najbolje je rješenje za kuhinje od drveta, jer odaju zaista prepoznatljiv izgled. Ako želite elegantan stil preporučujemo da odaberete sjajnu crnu koja će reflekotovati svjetlo i podove. Crni mermer je svakako otmen, ali ako vam čišćenje mermera predstavlja problem, odabrite druge materijale i budite dosljedni u korištenju tekstura.

2. Kuhinjski elementi i radne ploče u crnoj kuhinji

Kuhinjski elementi će igrati ključnu ulogu u vašoj kuhinji. Vi svakako možete odabrati crne kuhinjske kabinete. Ukoliko su vaši elementi u crnoj boji, većina dekoratera savjetuje da za radne površine odaberete one od bijelog mermera ili u metalik sivim tonovima. Nemojte misliti da će kontrasti oduzeti eleganciju crnog izgleda. Možete čak i da budete malo kreativni i dodate staklene elemente.

3. Podovi u crnoj kuhinji

Vaša crna kuhinja jednostavno neće izgledati dobro ako nema odgovarajući pod. Vrlo blijeda ili kremasta boja drveta u kombinaciji sa kuhinjom u tamnoj boji, čini da prostor izgleda manji, pogotovo kada su drvene daske u pitanju. Ukoliko odaberete crnu kuhinju, neka pod bude izrađen od keramičkih pločica ili mermera. To je vaš izbor!

4. Akcenti u crnoj kuhinji

Kada su u pitanju akcenti, koji će kuhinji donijeti završni izgled, bijeli i metalik tonovi najbolje se kombinuju sa crnim kuhinjama. Takve boje naglašavaju jednostavnost. Ako želite krajnje minimalističku crnu kuhinju, preporučljivo je što manje akcenata u raznim bojama. Ako, ipak odlučite da crnu osvježite bojama, koristite boje u vidu ručkica za fioke, naglasite kuhinjske šaltere, pa čak i popločan zid može biti u jakim bojama, naravno ako se odlučite za ovakav dizajn kuhinje.

5. Uređaji u crnoj kuhinji

Ako želite vrhunsko crno – obojenu kuhinju, morate pažljivo da razmislite o kuhinjskim uređajima. Ugradne uređaje, poput rerne, mikrotalasne i mašine za pranje sudova birajte u metalik tonovima, koji će odgovarati teksturama vaše kuhinje. Pošto je crna boja prilično minimalistička, razmislite o ostavama, gdje možete sakriti neke od vaših uređaja.

6. Osvjetljenje u crnoj kuhinji

U crnoj kuhinji možete stvoriti različite ambijente i stilove u zavisnosti od osvjetljenja koje ste izabrali. Ako želite modernu crnu kuhinju, koristite bijela svjetla koja vise u vidu malih, tankih sijalica sa plafona. Ukoliko je vaš izbor tradicionalna crna kuhinja, neophodan je luster i puno prirodnog osvjetljenja.

Uživajte u dekorisanju vaše kuhinje.

Za ponudu namještaja, obratite nam se na telefon broj 059/270-530 ili na e-mail adresu: info@dinecogroup.com. Ili nas jednostavno posjetite na adresi Melentija Perovića, Lučin do b.b. Trebinje.

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com