Opremanje kompletnog stana: Dineco vam daje provjerene savjete

20/02/2021Objavio: Dineco
dineco_namjestaj_01
dineco_namjestaj_02
dineco_namjestaj_03
dineco_namjestaj_04
dineco_namjestaj_05
dineco_namjestaj_07

Kreativnost i dizajnerski trikovi vode do udobnog i šarmantnog doma, a “Dineco” vam donosi 10 korisnih savjeta:

Oslonite se na svijetle boje

Izbjegavajte tamne nijanse i pretjerano upečatljive uzorke, naročito kada je riječ o većim površinama poput zidova, ormara i sličnih elemenata u prostoru. Predlažemo bijelu kao optimalan izbor za podlogu, a onda se detaljima i sitnijim komadima namještaja slobodno poigrajte kojim god bojama ili uzorcima želite.

Investirajte u namještaj po mjeri

Mnogi misle kako je ovo skuplja varijanta, no vjerujte – višestruko je isplativija od gotovog namještaja. Ako vam je svaki centimetar važan, svakako birajte namještaj koji će biti rađen tačno prema mjerama vašeg životnog prostora. Ovo posebno vrijedi za kuhinje i dnevne boravke ili garderobne ormare.

Iskoristite zidove cijelom dužinom i visinom

Manjak skladišnog prostora jedan je od osnovnih problema s kojim se susreću vlasnici malih stanova. Najbolje rješenje svakako su veliki ormari koji zauzimaju cijeli zid – poslužiće za spremanje svega, od odjeće i obuće pa sve do kućanskih aparata i stvari s kojima jednostavno nemate gdje – a svi znamo da je takvih stvari u stanovima/kućama previše.

Obratite pažnju na povezanost i koherentnost prostora

Ovo je vjerojatno i najvažnija stavka od svih. To znači da imate na umu svoje navike i životni stil, te u skladu s tim gradite enterijer. Volite li gledati filmove i serije, pripazite da se TV može gledati iz svih zona, te da je internet signal stabilan i jednak u svim dijelovima stana. Danas većina uređaja koje koristimo zahtijeva ili podržava spajanje na internet pa svakako predlažemo da ovo imate na umu prilikom planiranja.

Povežite materijale i boje

Najjednostavniji način da izbjegnete greške jeste da prije radova i kupovine namještaja tačno odredite boje. Ako ste odabrali recimo sivu, plavu i žutu boju, ljubičasti stolić najvjerojatnije neće pasati, ma koliko vam se sviđao i povoljan bio. Posebnu pažnju posvetite podnim oblogama – neovisno o tome koju ćete vrstu odabrati, neka se proteže što većom površinom. Tako će prostor djelovati vizuelno veći i povezaniji.

Pazite kakav namještaj kupujete

Zaboravite na onu veliku garnituru koja vam je zapela za oko, ali niste sigurni hoće li stati u dnevni boravak – neće. Umjesto toga, odaberite dvosjed jednostavnih linija, originalnu fotelju i tabure. Imaćete jednako sjedećih mjesta i ljepši, smisleniji dnevni boravak.

Multifunkcionalni namještaj

Fotelje koje se rasklapaju u dodatni ležaj, stolići za dnevni boravak koji se mogu skupiti jedan pod drugi ili po potrebi rastegnuti, tabure koji skriva prostor za časopise ili igračke vaših klinaca – poduži niz prednosti ovakvog namještaja vjerojatno nije potrebno objašnjavati ili naglašavati, no štednja prostora i novca svakako su pri vrhu popisa.

Pažljivo s ukrasima!

Mali prostori ne trpe previše detalja i ukrasa, zato pažljivo odaberite one koje ćete izložiti i pokazati. Kako biste uštedjeli na prostoru i istovremeno dobili na stilu, predlažemo da se oslonite na nekoliko jednostavnih zidnih polica. Ukrasite ih knjigama, suvenirima, sitnicama i drugim vama omiljenim ukrasima. Čak i manje slike ili okviri mogu odlično izgledati.

Ništa bez optičkih varki

Ko kaže da ne smijete malo i varati? Ogledala i druge reflektirajuće površine odličan su saveznik. Pozicionirajte nekoliko manjih ogledala na jedan zid ili odaberite jedno veće koje će, osim dojma veće prostorije, dati prostoriji i veliku dozu stila. Inače, ovo je jedan od provjerenih trikova kojim se služe mnogi stilisti i dekorateri, pa zašto ne biste i vi.

Ne zaboravite na karakter

Svaki je prostor priča za sebe. Možete imati najljepši stan na svijetu, no ako se vi u njemu ne osjećate dobro, to jednostavno nije dom. Učinite prostor svojim i dajte mu dozu svog karaktera.

Prilikom opremanja, mi radimo po principu stvaranja DOMA U RITMU LJUBAVI – DINECO.

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com