Trebinjski srednjoškolci na praksi u kompaniji DINECO

29/01/2020Objavio: Dineco
dineko-skola
pult 2
pult

Sve je veća potražnja za radnom snagom na CNC mašinama i zbog toga je kompanija “DINECO” ostvarila saradnju sa Tehničkom školom iz Trebinja. U proizvodnji kompanije Dineco će biti izvođena praktična nastava, potvrdio je direktor ove škole Darko Rakić.

Rakić je rekao da je učenicima, osim teorijske nastave, potrebna i dobra praksa kako bi iz ove škole izašli sa kompletnim znanjem.

“Sa firmom `Dineko` smo razgovarali i ostvarili saradnju u smislu da vidimo šta je to potrebno tržištu pa da zajedno učestvujemo i u upisnoj politici. U narednoj školskoj godini imaćemo pet odjeljenja, od kojih jedno odjeljenje tehničara za CNC tehnologije”, rekao je Rakić novinarima.

On je istakao da “Dineko” ima najsavremenije mašine tog tipa, a da će dio praktične nastave biti realizovan i u školi.

“Svakako da će dio prakse u pogonu biti od velikog značaja za naše učenike jer će onda lakše doći do zaposlenja, budući da ćemo ovako formirati kadar koji će biti konkurent na tržištu”, naveo je Rakić.

Duško Pantović, vlasnik firme “Dineko” iz Trebinja koja se bavi izradom namještaja, naglasio je da na tržištu Hercegovine nema radne snage koja zna raditi sa CNC mašinama, te će ova saradnja sa Tehničkom školom mnogo značiti.

“Nama će to pružiti priliku da direktno učestvujemo u selekciji kadra koji se bude pokazao kao najbolji. Mislim da učenici sa ovom školom, uz dobru praksu, mogu postati mali inženjeri i obezbjediti sebi platu od 1.500 do 2.000 KM”, istakao je Pantović.

U trebinjskoj Tehničkoj školi je ukupno 360 učenika podijeljenih na četiri struke – elektrotehniku, mašinstvo, građevinu i saobraćaj, a kažu da će im ova praksa mnogo značiti.

U okviru dobre i uspješne saradnje, naša firma je poklonila pult ovoj školi, koji će koristiti dežurnim učenicima.

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com