Biznis lider održivog razvoja 2021.

Izabrani biznis lideri održivog razvoja za 2021. godinu: TREBINJE PREDSTAVLJALA KOMPANIJA DINECO
dineco_biznis_lider_01
dineco_biznis_lider_02
DCIM100MEDIADJI_0045.JPG
DCIM100MEDIADJI_0065.JPG
DSCF0258
DSCF0264
DSCF3354
DSCF3382

Na svečanoj ceremoniji, organizovanoj u Banja Luci, proglašeni su biznis lideri održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu. 

Godišnje takmičenje za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj da promoviše napore i angažman privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Nagrada za 2021. godinu nudi jasniji fokus na kompanije koje stvaraju i zadržavaju kvalitetna radna mjesta i aktivno rade na dekarbonizaciji svog poslovanja.

Ove godine je zabilježen rekordan broj prijavljenih kandidata, odnosno 75 poduzeća je predalo 106 prijava, za razliku od prethodnih godina kada su 2019. godine učešće uzela 44 poduzeća koja su predala 55 prijava i 2020. godine kada je 71 poduzeće predalo 106 prijava.

Kompanija “Dineco” d.o.o. je učestvovala u kategoriji mikro i malih preduzeća u oblasti “Resursi i okoliš”.

Direktor ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri, Slađana Bukvić Pendo kaže da je čast biti dio jedne ovako značajne manifestacije.

Od marta mjeseca smo ušli u proceduru izbora biznis lidera održivog razvoja i kroz nekoliko faza evaluacije dobijali sve veću volju da dođemo do finala. Na kraju, trud se isplatio i ovo priznanje nam je dalo vjetar u leđa za dalji rad, posebno kada je u pitanju zaštita životne sredine i ljudskih resursa”, navela je Bukvić Pendo.

Ona je dodala da svi moramo da podižemo svijest o tome da treba raditi i živjeti po principima održivog razvoja, kako bi ostavili ovu našu planetu kao ljepše mjesto za život generacijama koje dolaze.

Dineco među svojim ciljevima navodi da se u toj kompaniji teži povećanju proizvodnje i prodaje, i njihovom održivom rastu i razvoju. U proizvodnji koriste Holz-her opremu i mašine i zahvaljujući tom obradnom CNC centru dodatno smanjuju potrošnju materijala i resursa, energije i uštede otpada. Sve ovo dovelo ih je do prepoznavanja od strane UNDP i finalista izbora biznis lidera održivog razvoja za 2021. godinu.

Izvor: Naša Hercegovina

Dizajniramo i izrađujemoNamještaj
po vašoj želji i mjeri

Nudimo širok spektar kuhinja, američkih plakara, spavaćih soba, dječijih soba, kancelarijskog namještaja, polica, stolica, enterijera hotela i ugostiteljskih objekata...

Pogledajte unaprijed izgled vašeg prostora, i odlučite se preko 3D prikaza za određeni dizajn i dezen iz naše ponude.
https://www.dinecogroup.com/wp-content/uploads/2018/06/futer-logo.png
Adresa
Uprava i proizvodnja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Projektovanje namještaja: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
Obrada kamena: Melentija Perovića, Lučin do b.b.
89 101, Trebinje, Republika Srpska, BiH
Telefon/Faks
Centrala: + 387 59 270 530
Faks: + 387 59 270 531
Elektronska pošta
Uprava: dineco.co.ba@gmail.com
Prodaja i marketing: info@dinecogroup.com
Računovodstvo: racunovodstvo@dinecogroup.com
Obrada kamena: dinecokamen@gmail.com